89/4/5
1:42 ع
شاید تا حالا اسم ftpتو اینتر نت به گوشتون خورده باشه ولی ندونیین چیه .
FTP یکی از قدیمی ترین پروتکل های اینترنت می باشد که هنوز هم کاربرد زیادی دارد و در سال 1970 در اینترنت توسعه یافت. FTP مخفف File Transfer Protocol میباشد که یک پروتکل استاندارد در TCP/IP است. مانند HTTP که محتوای وب را منتقل می کند یا SMTP که ایمیل ها را منتقل می کند FTP هم ساده ترین راه برای تبادل فایل از یک کامپیوتر به کامپیوتر دیگر می باشد. یکی از کاربرد های FTP ، دانلود موزیک و برنامه های کاربردی از وب سایتها می باشد. به خاطر استفاده این پروتکل از یک پورت مجزا که پورت شماره 21 است عمل دانلود بسیار سریع انجام می شود. مانند آدرسهای وب سایتها، FTP هم آدرس مخصوص خود را دارد چون همانند یک وب سایت، این پروتکل بر روی هارد دیسک کامپیوتر سرور فضای مشخصی را اشغال می کند. معمولاً اگر آدرس یک وب سایت مانند آدرس زیر باشد:
http://www.domain.com
آدرس FTP آن سایت به این صورت است:
ftp://ftp.domain.com
به دو طریق شما می توانید از این پروتکل برای انتقال فایلها استفاده کنید، یکی از راه مرورگر وب خود و دیگری بکارگرفتن نرم افزار مخصوص FTP که به آنها FTP Client می گویند. اما برای دسترسی به محتوای دایرکتوری FTP نیاز به مشخصه کاربری یعنی UserID و کلمه رمز یعنی Password دارید که در هر دو روش باید ابتدا آنها را وارد کنید و پس از تأیید به انتقال فایل بپردازید. ورود به بعضی از دایرکتوری های FTP برای کلیه کاربرها آزاد می باشد و نیازی به وارد کردن مشخصات کاربری نیست که اصطلاحاً آنرا ورود بصورت گمنام یعنی anonymous می گویند که تنها با وارد کردن آدرس ایمیل خود می توانید به آن دایرکتوری دسترسی پیدا کنید. پس از ورود، شما می توانید برای انتقال فایلها از دستوراتی مانند copy paste استفاده کنید تا فایلی را دانلود و یا از سیستم خود به آن کامپیوتر بفرستید یعنی Upload کنید، البته این را در نظر داشته باشید که در بیشتر سایتها شما مجاز به دانلود هستید نه آپلود مگر اینکه آن دایرکتوری متعلق به خود شما باشد تا سطح دسترسی شما اجازه به آپلود فایل هم بدهد.
دقت کنید که آپلود کردن یک فایل بزرگ از طریق مرورگرها توصیه نمی شود چه از لحاظ امنیتی و چه از نظر سالم ماندن فایل که بهتر است در این موارد از نرم افزارهای مخصوص استفاده شود. اینگونه برنامه ها در اینترنت بسیار زیاد هستند که بعضی از آنها رایگان بوده و بعضی ها را هم باید خریداری کنید. هر کدام از این نرم افزارها دارای مزایا و معایبی می باشند اما دو تا از آنها که بیشترین کاربرد را در بین کاربران دارند عبارتند از: CuteFTP محصول Globalscape و WS_FTP تولید Ipswitch . برای اطلاعات بیشتر و یا دانلود آنها می توانید به وب سایت های ذکر شده مراجعه کنید. برای رفتن به وب سایت ها بر روی گزینه کلیک کنید.
یکی دیگر از کاربردهای پروتکل FTP ، استفاده طراحان و مدیران وب سایتها برای انتقال محتوای سایتها می باشد که در حال حاضر این افراد بیشترین استفاده را از FTP دارند. زمانی که شما فضایی را برای میزبانی سایت خود از یک شرکت سرویس دهنده اینترنت ISP اجاره می کنید، به شما حداقل یک آدرس FTP می دهند تا عمل انتقال فایلها را از کامپیوتر خود به وب سرور و بالعکس انجام دهید که بهتر است برای امنیت و حفظ فایلها حتماً از یک نرم افزار در این زمینه استفاده کنید.