سفارش تبلیغ
صبا ویژن
صفحه اصلی پیام‌رسان پارسی بلاگ پست الکترونیک درباره اوقات شرعی

89/4/14
4:59 ع

میزبانی صفحات وب چیست؟

درست مثل یک مرکز خرید سایت های وب به زمینی نیاز دارند که در آن ساخته شوند و البته جاده هایی هم لازم است که به آن ختم شود. یک فضای میزبانی وب جایی است که صفحات و فایل های ما بر روی آن قرار می گیرد و پهنای باند شمار خودروهای مجاز در خیابانی است که به سایت ما ختم خواهد شد.

گام های داشتن یک سایت وب

برای این که سایت موفقی داشته باشید ، باید میزبانی سایت خود را به شرکتی با سخت افزار های خوب و دارای محیطی امن و سرویس های قابل اعتماد به همراه پشتیبانی جامع بسپارید.

روی همرفته گامهای زیر را باید دنبال کنید:

1. گام اول - فراهم کردن یک نام دامنه (Domain Name)

2. گام دوم - کرایه فضای میزبانی

3.گام سوم - طراحی سایت

4. گام چهارم - ترویج سایت و ارتقای رتبه

گام اول - یک نام دامنه (Domain Name) تهیه کنید.

نام دامنه شما یک نام واحد و یکتا بر روی اینترنت است. نام دامنه برای دسترسی به یک سایت در اینترنت مورد استفاده قرار می گیرد ، مانند شماره تلفن یک منزل یا اداره. (مثال: www.farashahr.com). پس نام دامنه ای را که می خواهید مردم به کمک آن به سایت شما مراجعه کنند انتخاب کرده و آنرا بخرید. می توانید از جستجوگرهای نام های دامنه ( Domain Search) استفاده کنید تا مطمئن شوید که نام مورد نظر شما توسط افراد دیگر رزرو نشده باشد. همچنین اگر قبلا نامی را رزرو کرده اید، می توانید از همان نام برای سایت جدید خود استفاده کنید.

گام دوم - فضای میزبانی را کرایه کنید

ثبت نام برای چنین سرویسی بسیار ساده است. فقط با چند کلیک شما می توانید فضای میزبانی را خریده و سایت خود را به روی اینترنت بفرستید. فقط کافیست به سایت یکی از ارائه کنندگان این خدمات مراجعه کنید. (خدمات میزبانی وب / هاستینگ / Web Hosting) سرویسهای میزبانی بر چند نوع هستند:

اشتراکی (Shared Hosting)- برای سایت های اطلاعاتی کوچک و متوسط . میزبانی اشتراکی یک راه حل ارزان است.
تجارت الکترونیک ( eCommerce Hosting)- راه حل های تجارت الکترونیک به شما اجازه می دهد تا محصول یا خدمات خود را بر روی اینترنت عرضه کنید و به فروش برسانید. این راهکارها سیستم های فروش و پردازش کارت های اعتباری را برای فروشگاه آنلاین شما فراهم می کنند.
اختصاصی (Dedicated Hosting)– اگر سایت پیچیده تری داشته باشید به امکانات بیشتری نیز برای میزبانی سایت خود نیاز دارید. در واقع مهم ترین مزیت یک میزبانی اختصاصی پایداری فضای میزبانی است به شکلی که سایت شما تحت تاثیر سایت های همسایه که در کنار شما از همان شرکت میزبان استفاده می کنند قرار نگیرد.

گام سوم - صفحات خود را بسازید

راه های بسیاری برای طراحی آسان یک سایت وجود دارد، شما می توانید از صفحه سازهایی نظیر Microsoft FrontPage استفاده کنید. همچنین منابع آنلاین فراوانی وجود دارد که شما را در ایجاد یک سایت وب یاری می کند. سایت شما می تواند یک سایت ساده یک صفحه ای باشد یا سایتی بسیار پیچیده که دارای صفحات زیادی است. برای جابجایی سایت خود به روی سرور میزبان می توانید از یک مرورگر وب استفاده کنید و یا از طریق File Transfer Protocol اقدام کنید.در نهایت به محض این که سایت شما بر روی سرور نصب شود، در دسترس تمام مشتریان و بازدید کنندگان اینترنت خواهد بود، فقط کافیست که آدرس آن را وارد کنند (www.YourName.com )

گام چهارم - سایت خود را ترویج کنید

بیشترین عبور و مرور به سایت ها از طریق موتور های جستجو خواهد بود. مطمئن باشید که سایت شما برای گرفته شدن در موتورهای جستجو دارای طراحی بهینه است. در این مورد اطلاعات بسیار زیادی بر روی اینترنت موجود است. فقط با به کار گیری تعداد کمی از رایج ترین توصیه ها می توانید به اندازه کافی موفق باشید. سپس آدرس سایت خود را به موتور های جستجوی معتبر نظیر گوگل ارسال کنید. همچنین سایت خود را در چند موتور جستجو ثبت کنید. برای ثبت سایت در موتورهای جستجو می توانید از شرکتهایی که در این زمینه کار می کنند کمک بگیرید. اهمیت این موضوع وقتی روشن می شود که بدانید نزدیک به 40 درصد از بازدیدکنندگان شما از طریق موتورهای جستجو شما را پیدا می کنند به همین دلیل فهرست شدن در ابتدای فهرست جستجو بازدید کنندگان بیشتری را به سایت شما می کشاند. در اصطلاح به این شرکتها Search Engine Optimizer می گویند.

برای سایت خود تابلوهای تبلیغاتی درست کنید و به پخش آنها در اینترنت بپردازید.

سایت های بسیاری در اینترنت وجود دارند که روش های E-Business را به شما می آموزند و شما را در راه ارتقاء و مدیریت بهتر سایت تان کمک می کنند.

چگونه مطمئن شویم که بازدید کنندگان به سایت ما دسترسی دارند؟

یک میزبان وب از طریق یک فرآیند ساده شما را در ثبت یک آدرس اینترنتی که نام دامنه "Domain Name" نیز نامیده می شود کمک می کند و یا حتی خودش این کار را برای شما انجام می دهد. یک نام دامنه عموماً به شکل www.YourBusiness.com بنظر می رسد. البته پسوند همیشه com نیست بلکه پسوند های دیگری هم وجود دارند (edu, org, biz, net, ...)

وقتی که یک بازدید کننده نام سایت شما را در پنجره مرورگر خود وارد می کند ، این آدرس به یکی از چندین سرور اینترنتی که نام های دامنه را بر روی خود ذخیره کرده اند فرستاده می شود ، این سرور نام دامنه را به یک آدرس IP که برای آن در نظر گرفته شده تبدیل می کند برای مثال (192.168.0.123) در واقع IP شماره ای است که دقیقاً مانند شماره تلفن عمل می کند، با این تفاوت که در اینجا ارتباط کاربر از طریق شبکه ای متشکل از سوییچ ها و کابل های فیبر نوری که برای انتقال داده، بهینه و تنظیم شده اند مسیریابی می شود.

سروری که لیست نام های دامنه را در اختیار دارد ( The Master List Server) در خواستی را برای سرور DNS ارسال می کند ، این سرور وظیفه اش برقراری تماس با آدرس ها است. برای مثال سرور DNS یک میزبان وب، آدرس تمام سایت هایی را که میزبانی می کند در اختیار دارد ( که می تواند هزار ها آدرس باشد). وقتی DNS یک میزبان تماسی را مربوط به یک آدرس شناس احساس کند ، پیغام مثبتی را برای سرور لیست نام های دامنه ارسال می کند و این سرور ارتباط را به سمت سروی که فایل های سایت مورد نظر را در اختیار دارد هدایت می کند و به این ترتیب سایت ما در دسترس خواهد بود.

برای داشتن یک سایت وب بطوریکه جستجو کنندگان در اینترنت همیشه به سایت ما دسترسی داشته باشند بایستی دامنه دانسته های خود را کمی بیشتر کنیم. باید بدانیم میزبانی چیست و چگونه بایستی آنرا انتخاب کنیم برای اینکار نیاز به دانسته های فراوانی در این زمینه ها داریم:

1- میزبانی

2- امکانات میزبانی

2- انتخاب یک میزبان و ارائه کننده سرویس های اینترنتی (ISP) و Internet Presence Providers (IPPs)

4. سیستم عامل میزبان

5. انباره داده و پهنای باند

6. خطوط T1، T3 و خطوط پر سرعت OC3

7. انواع آدرس های اینترنتی

8. سرور های میزبانی اشتراکی و سرور های میزبانی اختصاصی

9- امنیت سایت

10- پشتیبانی فنی

میزبانی

کسب و کار از طریق میزبانی صفحات وب را با در اختیار داشتن یک مجموعه از سرورهای وب (Web servers ) می توان آغاز کرد.این سرورها کامپیوتر های قدرتمندی هستند که در محیطی امن و با دمای تحت کنترل نگهداری می شوند و با ارتباطی همیشگی به خطوط پر سرعت اینترنتی متصل هستند. زیرا قرار است که این کامپیوتر ها صفحات وبی را که تشکیل دهنده سایت های مشتریان می باشند در خود ذخیره کنند.

امکانات یک میزبان صفحات وب

یک میزبان صفحات وب خصیصه های مهم مختلفی را باید با هم همراه کند . امکاناتی همچون صفحه کنترل (Control Panel) برای فضای میزبانی، دسترسی FTP، دسترسی Telnet ، پست الکترونیکی استاندارد یا مبتنی بر وب، کارت های خرید (الکترونیکی) برای تجارت الکترونیک ، پشتیبانی از FrontPage با استفاده از Microsoft FrontPage Extensions و احتمالا پشتیبانی از ASP یا PHP . از دیگر امکانات پایگاه داده MySQL ، و خدمات طرف سرور ( (Server Side مانند SSI، Large Traffic Allowance ، Java ، مکالمه الکترونیک (Chat) ، Real Audio و Real Video برای نرم افزار RealOne Player، پاسخ دهی اتوماتیک ، پست الکترونیکی CGI، نام مستعار برای پست الکترونیکی ، انتقال پست الکترونیکی (Email Forwarding) ، دفترچه پیغام های بازدید کنندگان (Guest Book)، دسترسی CGI-BIN ، خطوط امن یا SSL ، آمار ، تهیه پشتیبان ها ، فضای دیسک زیاد ، Perl، حساب های پست الکترونیکی POP و پوسته امنیتی و ... هستند.

متاسفانه برخی از میزبانها با نامحدود اعلام کردن بعضی امکانات نظیر SubDomain یا پهنای باند یا بانک اطلاعاتی و غیره سعی در جذب مشتری بیشتر دارند در حالیکه انجام هر فعالیتی بر روی سرور یا زمان یا فضا یا سرعت و منابع سرور را به خود اختصاص می دهد که به نوبه خود به معنی هزینه بیشتر برای میزبان است. نگرفتن این هزینه از مشتری یعنی اینکه به سایر مشتریان اجازه دهند که بخش بزرگی از منابع سرور را بدون محدودیت به خود اختصاص دهند. در یک مثال فرضی یک سرور اشتراکی در مجموع پهنای باند 10 گیگا بایت در روز را دارد و روی آن سرور حدود 1000 مشتری وجود دارند یعنی بطور متوسط هر مشتری بایستی حدود 10 مگابایت ترافیک داشته باشد. حالا فرض کنیم یکی دو سایت خیلی شلوغ روی همین سرور قرارداشته باشد با پهنای باند مصرفی 1 گیگا بایت (یعنی 100 برابر متوسط) تعدادی بیشتری سایت شلوغ دیگر هم با مصرف نیم گیگا بایت به آن اضافه کنید و تعداد خیلی بیشتری سایت کمی شلوغ و همینطور الی آخر به این ترتیب برای نزدیک به 950 مشتری باقیمانده چیزی باقی نمی ماند!. پس یا سایت های شلوغی که روی پهنای باند حساب کرده اند مجبور به انتخاب میزبان دیگری خواهند شد و یا بقیه سایت ها از کارایی مناسب برخوردار نخواهند شد.

انتخاب یک سرور میزبان (ارائه کننده سرویس های اینترنتی ISP و Internet Presence Providers IPPs)

برای انتخاب یک سرور میزبان وب نباید شتابزده عمل کرد. انتخاب یک میزبان متخصص و قابل اعتماد تاثیر بسزایی در موفقیت سایت شما دارد. هر میزبانی در پشتیبانی و نگهداری از یک نوع سایت، در حجم و اندازه مشخص تخصص دارد. و شما در این انتخاب با لیست بلند بالایی از انواع سرویس ها و گزینه ها مواجه خواهید بود. هنگامی که از یک شرکت ارائه دهنده خدمات میزبانی خرید می کنید هدف اصلی از ایجاد سایت و کاری را که سایت شما قرار است بر روی اینترنت انجام دهد را معین کنید. آیا قصد دارید که یک سایت ساده به عنوان یک کاتالوگ اینترنتی ایجاد کنید؟ آیا به داشتن یک فروشگاه اینترنتی علاقه مند اید؟ آیا مایل اید به سایت خود گزینه های اجتماع مجازی مانند انجمن و یا سرویس های چت بیافزایید؟ مدت زمانی را به گشت و گذار در سایت شرکت های ارائه دهنده خدمات میزبانی بگذرانید و با سرویس ها آشنا شوید و ببینید که خدمات کدام یک به بهترین شکل پاسخگوی نیاز های شماست.

اینترنت روز به روز در حال پیچیده تر شدن است و مدام تکنولوژی های جدیدی ظهور می کنند که نیاز به مطالعه دارند و شرکت هایی که سعی می کنند در تمامی زمینه ها فعالیت کنند، در هیچکدام خبره نخواهند بود. یک IPP) Internet Presence Provider) فقط در زمینه میزبانی سایت های وب فعالیت می کند. یعنی اختصاص یک فضا به سایت شما ، پشتیبانی تکنیکی و به روزرسانی سایت کاری است که یک میزبان برای شما انجام می دهد. در حالی که پرسنل پشتیبانی اکثر ISP ها برای عیب یابی مشکلات مربوط به دسترسی و نگهداری بانک های مودم آموزش دیده اند، تمرکز کاری تکنیسین های میزبان در این است که سرعت و عملکرد سایت شما بر روی اینترنت موثر و بهینه باشد و بدون اختلال در اختیار کاربران قرار بگیرد. در یک IPP تمامی امکانات به کار گرفته می شود تا شما مطمئن شوید که سایت شما از نظر فنی در قله عملکرد خود قرار دارد.

اگرچه تخصص ISP ها فراهم کردن دسترسی به اینترنت است اما خیلی از آنها خدمات میزبانی برای سایت های کوچک تا متوسط را نیز ارائه می کنند اما به این دلیل که محورفعالیت آنها بر ارائه سرویس های اینترنتی است مشتریان آنها غالباً شکایت می کنند که سایت هایشان در اولویت قرار نمی گیرند. در حقیقت در این موارد سادگی انتخاب یک شرکت هم برای دسترسی به اینترنت و هم میزبانی سایت همراه است با دریافت پشتیبانی و توجه کمتر به مسائل سایت.

سیستم عامل میزبان

سیستم عامل مجموعه ای پایه از فرامین است که کامپیوتر را در انجام کار های مختلف همچون باز کردن برنامه ها و ذخیره سازی فایل ها مدیریت می کند. در واقع سیستم عامل همان Windows ای است که شما از آن استفاده می کنید ( البته Windows تنها یکی از سیستم عامل هاست).

در اولین روزهای فعالیت اینترنت بیشتر سرور ها تحت سیستم عامل یونیکس انجام وظیفه می کردند، سرور های پر قدرت و انعطاف پذیری که البته برای برقراری و نگهداریشان به دانش فنی بالایی نیز نیاز بود. یونیکس امروزه هم از بیشترین محبوبیت برخوردار است، البته امروزه امکان انتخاب سیستم عامل سرور شرکت مایکروسافت یعنی یکی از ویندوزهای NT، 2000، 2003 و البته نوع جدیدی از یونیکس که لینوکس نامیده می شود نیز وجود دارد.

کارشناسان به نسبت این که کدام سیستم عامل بهترین عملکرد را در ارتباط با سایت شما خواهد داشت گزینه های بسیار مختلفی را پیشتهاد می دهند. انتخاب سیستم عامل میزبان کاملاً به این بستگی دارد که شما چه کاری را می خواهید با سایتتان انجام دهید. به طور مثال اگر از ابزار های مایکروسافت مثل MS SQL (یک برنامه پایگاه داده) یا Microsoft FrontPage (ابزار ویرایش و ایجاد سایت) استفاده می کنید شاید بهتر باشد از سرور های مبتنی بر ویندوز استفاده کنید. از طرف دیگر بسیاری از مهندسین انعطاف پذیری و امنیت سرور های یونیکس را ترجیح می دهند.

هنگامی که اندازه یا پیچیدگی سایت شما رشد می کند، تغییر زیر ساخت های نرم افزاری بر حسب نیاز ممکن خواهد بود و شما می توانید محیطی را که سایت شما تحت آن عمل می کند را به سیستم عامل های دیگر تغییر دهید. بهتر است که چنین احتمالی را نیز بررسی کنید و میزبانی را انتخاب کنید که دست شما را در انتخاب سیستم عامل های مختلف باز بگذارد و در عین حال بتواند پشتیبانی و خدمات خود را برای تمامی این محیط های نرم افزاری نیز ارائه دهد.

انبار داده و پهنای باند

میزبان های وب قالبا مدل های مختلفی را ارائه می دهند که از انواع ساده تا مدل های پیچیده برای سایت های سازمانی و یا تجارت الکترونیک را شامل می شود.

ذخیره داده – فضایی را که بر روی هارددیسک کامپیوتر سرور نیاز دارید به نسبت اندازه سایت از 25 مگابایت برای سایت های کوچک تا 250 مگابایت و بیشتر برای سایت های بزرگ متغیر است.که البته هر وقت که به فضای بیشتر احتیاج داشته باشید به سادگی می توانید بر مقدار فضای میزبانی سایت خود بیافزایید.

سرعت انتقال داده – که البته پهنای باند هم گفته می شود مقدار داده ای است که در عرض یک ماه بنا به در خواست بازدید کنندگان سایت شما به شبکه ارسال شده است. پهنای باند مورد نیاز به نسبت اندازه سایت و حجم بازدید ها مختلف است. سایتی که صفحه اول اش 50 کیلوبایت است در صورتیکه هر ماه 20000 بازدید کننده داشته باشد به پهنای باندی برابر یک گیگابایت نیاز دارد. 50 در 20000 مراجعه روزانه = 1 گیگا بایت

به این طریق می توانید کاملا پهنای باند مورد نیاز خود را محاسبه کنید . در هزینه کردن محتاطانه عمل کنید هرچند نباید خیلی هم خوش بین باشید.

خطوط T1، T3 و خطوط پر سرعت OC3

شرکت های میزبانی وب عموما از طریق خطوط پر سرعت T1 و T3و بعضی نیز به ندرت از خطوط OC استفاده می کنند.هر خطی داده را با یک سرعت انتقال می دهد که با واحد مگابیت بر ثانیه (Mbps) سنجیده می شود. خطوط OC3 که برای انتقال داده در ستون فقرات اینترنت بکار می روند سرعتی معادل 155MBPS دارند که این رقم سه برابر سریع تر از سرعت خطوط T3 می باشد در واقع 43Mbps .سرعت خطوط T3 30 برابر سرعت خطوط T1 می باشد .سرعت خطوط T1، Mbps 1.544 میباشد که 54 برابر یک مودم K 28.8 است.

خطوط T1 عموما پاسخگوی حجم مراجعات به یک میزبان وب نیستند و میزبانان خوب برای حصول اطمینان از پاسخگویی سایت های تحت میزبانیشان از خطوط T3 استفاده می کنند. در محاسبه پهنای باند مورد نیاز همیشه سرعت خطوط را طوری در نظر می گیرند که 50% از پهنای باندشان خالی باقی بماند.

در عین حال میزبانان خوب خطوط پر سرعتی دارند که به چند ستون فقرات اینترنتی متصل است، چراکه ممکن است یک مسیر با ترافیک زیادی مواجه باشد و یا به نحوی مختل شده باشد، بعضی از میزبانان شبکه را مسیریابی می کنند و هربار نزدیک ترین مسیر را در اینترنت برای عرضه سایت شما به کاربران انتخاب می کنند.

انواع آدرس های اینترنتی

در کل سه نوع آدرس اینترنتی موجود است

کاملاً اختصاصی (www.YourDomain.com )

یک نام دامنه کاملاً اختصاصی در اولین نگاه اعتبار قابل قبولی به سایت شما می دهد در واقع مشتریان آدرس شخصی شما را یاد می گیرند و نه آدرس مکانی را که سایت شما را میزبانی می کند. درست مانند این است که یک خط تلفن مستقیم داشته باشید و نه یک کد داخلی.

غیر اختصاصی (www.hostcompany.com/YourDomain ) و نیمه اختصاصی (www.YourDomain.hostcompany.com )

نام های دامنه غیر اختصاصی و نیمه اختصاصی کمی ارزان تر اند البته تحت شرایطی رایگان نیز عرضه می شوند و معمولاً تنها گزینه هایی هستند که توسط ISP ها عرضه می شوند.

مسلم است که یک دامنه اختصاصی بهترین آدرس اینترنتی است که می توانید داشته باشید و بهترین تاثیر را بر بازدید کنندگان خواهد داشت چراکه نام سایتتان می تواند کاملاً هماهنگ با نام شرکت و یا حوزه فعالیتتان باشد و به راحتی در ذهن کاربران باقی می ماند.

سرور های میزبانی اشتراکی (Shared Hosting)

برای سایت های کوچک تا متوسط سرویس های میزبانی اشتراکی بهترین انتخاب است. سایت شما بر روی یکی از سرور های میزبان قرار می گیرد و این مدل معادل داشتن یک دفتر کار اجاره ای در یک مجتمع تجاری است. در این حالت بخش مشخصی از ساختمان در اختیار شماست ، که نام شما بر روی در آن نوشته شده و شما می توانید به مدیریت ساختمان (میزبان وب) اعتماد کنید که امنیت و تعمیر و نگهداری را برقرار کند.

اگرچه این مدل به دلیل اختصاص یک سرور به چندین کاربر اشتراکی نامیده می شود اما به این دلیل که یک نام دامنه اختصاصی مانند www.YourDomain.com به شما اختصاص می یابد ، شما نمایی کاملاً مستقل خواهید داشت و سایت شما کاملاً به سرعت و کارایی سایت هایی خواهد بود که از آدرس های فرعی مانند www.WebHost.com/mybusiness استفاده نمی کنند. هرچند در عمل و از لحاظ فنی اصول میزبانی سایت شما با سایتی که دارای یک آدرس فرعی است یکی می باشد.

به این طریق شما می توانید با هزینه ای بسیار کم و خیلی سریع ، جلوه و مقبولیت اسمی خوبی را برای وب سایت خود ایجاد کنید. البته فراموش نکنید که میزبان شما ممکن است یک سرور را بین شمار بسیاری از مشتریان خود تقسیم کرده باشد. یا ممکن است سایت های بزرگ و پر ترافیک را بر روی سرورهای اشتراکی راه اندازی کرده باشد. ابزارهای زیادی بر روی اینترنت یافت می شوند که به شما کمک می کند تا چیزهای بیشتری راجع به سرور میزبانی که می خواهید انتخاب کنید بیاموزید.

در این سایت ابزارهای مفیدی برای کسب اطلاع راجع به سرور های میزبان مورد نظر خود پیدا می کنید: http://www.dnsstuff.com

سرور های میزبانی اختصاصی (Dedicated Hosting)

اگر شما در حال برپایی سایت های پیچیده تر مانند یک سایت تجارت الکترونیک یا سایت های سازمانی هستید به فضا و امکانات بیشتری برای میزبانی سایت خود نیاز دارید. اختصاص فضای کامل یک سرور به سایت سازمانی تان معادل اجاره تمام ساختمان است.

میزبان هنوز مسئول برقراری امنیت ، تعمیر و نگهداری و پشتیبانی فنی سایت شما است و در عین حال هزینه برپایی یک سرور شخصی و ارتباط پر سرعت اینترنتی هم بر شما تحمیل نمی شود. معمولا میزبان انتخابهای مختلفی را با قیمت های مختلف پیش روی شما می گذارد. اینجا محلی است که بایستی به قابلیت های سرور و پیچیدگی سایت وب خود توجه کنید.

امنیت سایت (Security)

امنیت یک سایت وب اینترنتی موضوع بسیار پیچیده و مهمی است که هنگام انتخاب میزبان بایستی به آن توجه کافی داشت. امنیت به سه گروه شبکه و برنامه ها و جابجایی اطلاعات تقسیم بندی می شود.

1- امنیت شبکه و محیط میزبانی

شبکه رایانه های یک میزبان در معرض انواع خطرات است. ویروسهای رایانه ای به سرعت و راحتی بر روی اینترنت منتشر می شوند و بدلیل همیشه بر خط بودن، میزبانهای وب بیشترین احتمال آلودگی را دارند. شمار کمی از کاربران اینترنت (هکر ها) علاقه زیادی به حمله به سیستم های امنیتی میزبانان وب و دسترسی به اطلاعات آنان دارند. هر از گاهی این آزارگران تلاش می کنند بازدید کنندگان را از دسترسی به سایت های دلخواهشان محروم کنند. اگر از یک میزبان وب بخواهید تا اطلاعاتی راجع به تعداد حملات موفقی که باعث اختلال در سیستم هایش شده است را در اختیار شما بگذارد احتمالا موفق نخواهید شد. اما شرکتهایی هستند که بعضی از این اطلاعات را جمع آوری می کنند و در اختیار بییندگان خود می گذارند. بعضی از این شرکتها می توانند هر چند دقیقه یکبار به سایت شما مراجعه کرده و از در دسترس بودن و سرعت آن آمار تهیه کنند. با کمی جستجو در اینترنت حتی ممکن است بتوانید برخی از شایعاتی را که کاربران در مورد برخی از از کار افتادگی های یک میزبان می نویسند، پیدا کنید. به نامحدود بودن یا غیر طبیعی بودن امکانات مورد نیاز یک مشتری در تبلیغات یا قرارداد ها ی فروش توجه کنید مثلا تعداد نامحدود یا خیلی زیاد Domain Alias. جملاتی از این قبیل بر استفاده میزبان از نرم افزارهای متعدد برای ارائه خدمات تاکید می کند و نرم افزارهای مختلف مشکلات خود را دارند و ممکن است مورد استفاده نفوذگران و هکرها قرار گیرند.

2- امنیت برنامه ها و صفحات سایت

امنیت سرور به تنهایی تضمین کننده امنیت سایت شما نیست. امنیت صفحات سایت یکی دیگر از چالش هایی است که با آن روبرو هستید. اگر سایت شما اطلاعاتی را از کاربر می گیرد و احتمالا اطلاعاتی را هم از جایی مانند یک بانک اطلاعاتی درآورده و به کاربر نشان می دهد، در اینصورت در گیر نوع دیگری از مشکلات امنیتی خواهید بود. شرکتهای زیادی هستند که می توانند در این زمینه به شما کمک کنند تا صفحات خود را به گونه ای بسازید که احتمال بروز خسارت به کمترین مقدار خود برسد. حتی ابزارهای مکانیزه ای وجود دارند که سعی می کنند به سایت شما رخنه کرده و خطرات امنیتی سایت شما را برایتان فهرست کنند.

3- امنیت اطلاعاتی که بین بازدید کننده و سایت شما رد و بدل می شود.

بین گوینده خبر و مخاطب خبر همیشه می توان شماری شنونده ناخواسته و بدجنس پیدا نمود که با گوش کردن به مکالمه دو طرف تلاش در استخراج اطلاعات حیاتی برای کاربردهای سودجویانه دارند. اگر سایت شما اطلاعات حساسی را در خود دارد. اگر دسترسی به سایت شما بایستی کنترل شده و محدود باشد. اگر لازم است اطلاعاتی که بین سایت شما و بازدیدکننده اش رد و بدل می شود کاملا محرمانه باقی بماند بایستی از روشهای امن و غیر قابل شنود انتقال اطلاعات و اعتبار سنجی های بسیار مطمئن استفاده کنید. میزبانانی که از مختصر اعتباری برخوردارند همراه با خدمات میزبانی خود سرویس SSL اشتراکی یا ویژه را در اختیار شما قرار می دهند.

اگر به خط آدرس مرورگر خود توجه کنید عبارت http را در ابتدای هر آدرسی می بینید. این به این معناست که اطلاعات شما براحتی قابل شنود توسط دیگران است. آدرس هایی که اطلاعات امن را جابجا می کنند همیشه از عبارت https در اول عبارت آدرس استفاده می کنند.

پشتیبانی فنی سایت

دانستن چند موضوع اولیه برای انتخاب یک میزبان لازم است:

اول اینکه راه اندازی یک سایت بر روی یک میزبان و انتقال آن پس از مدتی به یک میزبان دیگر کار چندان راحتی نیست. بیشتر به کرایه کردن یک خانه و جابجایی به یک آدرس دیگر شباهت دارد. صفحات و برنامه های شما بر اساس قابلیت های سرورهای میزبان شکل می گیرد. سرعت انتقال فایل های یک سایت از یک میزبان به میزبان دیگر برای سایت عادی بسیار کند است. و برای یک سایت متوسط خیلی چیزها بایستی تغییر کنند.

خدمات 24 ساعته در تمام هفته بدون تعطیلات

برای یک سایت کوچک که خیلی هم تغییر نمی کند شاید موضوع چندان مهمی نباشد. اما برای سایت های متوسط و به بالا یکی از سرویسهای مهم و اجباری است. فرض کنید در آخرین ساعات شب یا شروع یک تعطیلی مشکلی برای سرورهای میزبان پیش آید. نبودن سرویس تمام وقت یا نبودن پشتیبانی در تعطیلات به معنای در دسترس نبودن سایت شما در تمام آن مدت است. اگر سایت شما راجع یه یک موضوع تفریحی است که بیشتر بازدیدکنندگان آنرا در روزهای تعطیل یا ساعات آخر شب می بییند و یا اینکه سایت یک شرکت معتبر است که بازدید کنندگانی در بیرون از کشور نیز دارد. یا یک فروشگاه اینترنتی است که در تمام ساعات روز مشتری دارد. تقریبا عمق فاجعه تحمل نکردنی است.

شرکتهای زیادی هستند که ادعا می کنند 24 ساعته و در تمام روزها برای پشتیبانی حضور دارند. این موضوعی است که بایستی آزمایش کنید. شرکتی را انتخاب کنید و در ساعتهای 12و 17 و19و 24 یا 2 با آن تماس بگیرید. ببینید آیا کسی گوشی را بر می دارد؟ گفتیم ساعت 12 چون ممکن است میزبان خود را از بیرون از کشور انتخاب کرده باشید.

یک ایمیل به گروه پشتیبانی شرکت بزنید و سرعت پاسخ دهی را اندازه بگیرید.

محل سرور و زمان تعمیرات و نگهداری سرور هم بسیار مهم است اگر سرور شما در آنسوی آبها قرار دارد به اختلاف ساعت خود با آنها توجه کنید. اختلاف ساعت ما با آمریکا حدود 12 ساعت است یعنی در اینجا ظهر و در آنجا نیمه شب است. و غالب خدمات برنامه ریزی شده در نیمه شب به وقت محلی سرور تنظیم می شود یعنی در بهترین ساعاتی که بینندگان محلی می توانند از سایت شما بازدید کنند سرور شما می تواند در دست تعمیر یا نگهداری باشد.

پشتیبانی بر خط

این روزها بیشتر شرکتها به استفاده از روشهای پیوسته (آنلاین) برای ارائه خدما ت روی آورده اند. یعنی شما می توانید مستقیما با تیم فروش یا پشتیبانی صحبت کنید. اگر یک میزبان برون مرزی را زیر نظر دارید دقت کنید که اولا از انگلیسی مناسبی برخوردار باشید و در درجه دوم بتوانید مستقیما با پشتیبان یا تیم فروش چت کنید.

وجود سیستم پیگیری و پشتیبانی

تصور کنید که شبانه موضوعی را به میزبان خود اطلاع داده اید و فردا صبح کسی ازمشکل شما خبر ندارد. با بررسی احتمالات به این نتیجه می رسیم که ممکن است پرسنل پشتیبان موفق به حل مشکل نشده و فراموش کرده موضوع را برای همکاران صبح خود یادداشت کند. ممکن است موضوع را برای یکی از همکاران خود ارسال کرده ولی آن همکار صبح به سرکار نیامده است و تا روز بعد هم نخواهد آمد. از طرفی شما قبلا هم این مشکل را گزارش کرده بودید اما کسی آنرا بخاطر نمی آورد بنابراین مجبور به تکرار قصه مشکلات خود خواهید بود.

مطمئن شوید سازمان میزبان شما از برنامه های رایانه ای مناسب (CRM) برای پاسخگویی و پیگیری کار مشتریان استفاده می کند.

فایل های پشتیبانی از اطلاعات و سایت

تهیه نسخه پشتیبانی روزانه یا هفتگی از فایل های سایت و بانک اطلاعاتی سایت در برگیرنده پرداخت هزینه اضافی است و باور کنید که این هزینه حق بیمه ایست که به دردسرش می ارزد. این خدمتی است که حتی سایتهای کوچک هم نبایستی از آن بگذرند. فکر کنید که مبلغی به یک کارشناس پرداخت کرده اید تا یک یا دو صفحه برای شما ساخته و بر روی اینترنت بگذارد. چنانچه به هر دلیلی سرور میزبان شما صدمه ببیند و فایل پشتیبانی ای هم وجود نداشته باشد تقریبا همه چیز را از دست داده اید. و احتمالا نسخه ای هم از صفحات وب خود را ندارید یا به کارشناس مربوطه دسترسی نخواهید داشت و به هر حال تا صفحات شما به سر جایش برگردد هم هزینه پرداخت نموده اید و هم سایت نداشته اید!

ابزار های پشتیبانی

امروزه تقریبا همه میزبانان برنامه هایی دارند که خیلی از کارهای مربوط به ایجاد یا نگهداری سایت توسط خود مشتری انجام شود. مانند بازی با فایل ها و شاخه ها ایجاد صندوق الکترونیک بارگذاری بانک اطلاعاتی و غیره . در اصطلاح به این ابزار صفحه کنترل یا کنترل پنل می گویند. قبل از گزینش میزبان امکانات کنترل پنل میزبان را بررسی کنید. چه کارهایی به عهده شماست و چه کارهایی را بایستی از میزبان بخواهید.

حالا نوبت خرید است!

بنظر می رسد همه دانسته های لازم را در باره میزبان و میزبانی بدست آورده ایم و حالا وقت خرید است. اما خرید بایستی با احتیاط همراه باشد. برای خرید کردن دانسته های دیگری لازم است که برخی از آنها را توضیح می دهیم:

در دنیای میزبانی واژه های زیادی هست که در جای خود و بدرستی استفاده نمی شوند (مانند Domain Pointer یا Domain Alias و URL Forwarding یا Domain Root). این کلمات اکثرا توسط خریداران و فروشندگان بجای هم بکار رفته و هنگامی که منظور مشتری داشتن یک SubDomain است ممکن است مطلب از طرف فروشنده SubWeb یا Domain Alias یا چیز دیگری فهمیده شود.یا یک سرور اختصاصی (Dedicated Server) یا مجازی (Virtual Private Server) بجای هم گرفته شوند. ممکن است شما به بانک اطلاعاتی MS-SQL نیاز داشته باشید و بجای آن بانک اطلاعاتی MYSQL به شما فروخته شود. بنابر این لازم است با نیاز خود و تک تک این واژه ها و کارایی هر یک آشنا شوید و از فهم کامل آن توسط فروشنده نیز مطمئن شوید. البته بیشتر میزبانان برون مرزی امکان بازگشت خرید شما را تا نزدیک 30 روز بدون هزینه امکان پذیر می دانند. مشکل اصلی اینجاست که راه اندازی اولیه یک سایت غالبا کمی وقت گیر است و هنگامی که متوجه می شویم که اشتباهی رخ داده است کمی برای بازگشت تمام پول و مهمتر از آن وقتی که صرف کرده ایم دیر است مخصوصا که مجبور به انتخاب میزبان دیگری هم هستیم. اگر در قرارداد شرطی وجود دارد آنرا به دقت مطالعه کرده و ابزارهای کنترل آن را نیز مطالبه کنید مثلا ممکن است در قرارداد ذکر شده باشد که سایت 100 درصد اوقات فعال است و در غیر اینصورت خسارت پرداخت خواهد شد اما هیچ ابزاری برای اینکه بدانید آیا سایت فعال است یا خیر یا چه میزان غیر فعال بوده است در اختیار نداشته باشید.

حالا که همه مذاکرات به پایان رسیده است نوبت به موضوع قرارداد و پول می رسد.

فروشندگان برون مرزی اکثرا اساس فروش خود را بر پایه ماهانه فصلی شش ماهه و سالانه می گذارند و تخفیف های مناسبی را هم برای پرداخت یکساله می دهند. در صورتیکه بخواهید خرید ماهانه داشته باشید یک هزینه اولیه راه اندازی هم از شما می گیرند که در خرید سالانه معمولا این هزینه را درز می گیرند.

پرداخت پول به میزبان برون مرزی اکثرا توسط کارت های اعتباری اینترنتی صورت می گیرد. امکان تهیه این کارتها در کشور ما ممکن است. در صورتیکه فروشنده ایرانی باشد پرداخت پول به ریال و به فروشنده ایرانی خواهد بود.

توجه کنید که در حال حاضر (سال 2006) هزینه متوسط ماهانه میزبانی اشتراکی یک سایت در محیط ویندوز با قابلیت های بانک اطلاعاتی و محیط دات نت با فضای مکفی و با تغییراتی کمی کمتر یا بیشتر حدود 20 دلار آمریکاست. در صورتیکه هزینه میزبان مبلغی به مراتب کمتر از این باشد مانند 10 دلار یا کمتر و یا خیلی بیشتر مانند 30 دلار و بیشتر یک جای کار احتمالا ایراد دارد. بعبارت دیگر برای هر نوع خواسته ای تقریبا دامنه قیمتی از پیش تعریف شده ای وجود دارد که بسته به شرایط مختلف کمی کمتر یا بیشتر می شود. تفاوت زیاد نسبت به قیمت متوسط نشانه سوء تفاهم دو طرف نسبت به قابلیت های مورد نیاز است. و یا شیوه نادرست برخورد فروشنده با خریدار است که بشکل هزینه پنهان خود را نشان می دهد.

هزینه پنهان چیست؟

ترفند ساده و به نظر من بسیار ناجوانمردانه و کثیف است. هزینه پنهان هزینه ای است که وجود دارد ولی گفته نمی شود درحالیکه خریداران تصور می کنند هزینه آنرا پرداخته اند. در برخی از شرکتها برای پایین آوردن قیمت ها همه خدمات را شکسته و به ازاء برخی سرویسها در خارج از قرارداد اعلام هزینه می کنند. فروشندگان شرکت نیز شما را از استراتژی شرکت آگاه نمی کنند. مهم نیست که مبلغ پرداختی شما هزار تومان است یا پانصد هزار تومان قبل از تصمیم گرفتن نمونه قرارداد فروش را از شرکت بخواهید و آنرا بدقت مطالعه کنید و توجه کنید بابت چه خدماتی پول می پردازید. انتظار نداشته باشید که پاسخ تلفن شما را به رایگان بدهند یا بانک اطلاعاتی شما را برایتان نصب کنند یا برای انجام کاری راهنما یا نوشته ای در اختیارتان قرار دهند. قرارداد را مطالعه کرده و از رایگان بودن یا هزینه بر بودن پشتیبانی و خدمات دیگر اطمینان پیدا کنید. به جزییات سرویس ارائه شده توجه کنید برخی از جزییات انتخابی (Optional) هستند یعنی داشتن آنها ممکن ولی هزینه بر است. از فروشنده راجع به هزینه های پنهان بپرسید (Hidden fees). و بخاطر داشته باشید که :

تا زمانیکه پول خود را خرج نکرده اید شرایط را شما تعیین می کنید.

برای تهیه فهرستی از شرکتهای معتبر در برون مرز می توانید از سایت هایی مانند www.tophosts.com استفاده کنید.

جمله آخر

چنانچه برای کاری جدی سرمایه گذاری می کنید یا تصور می کنید سایت وب شما روزی ممکن است یک سایت جدی به حساب آید در آنصورت صرف کمی هزینه و استفاده از یک شرکت مشاور با تجربه حداقل کاریست که می توانید بکنید.


منبع : فراشهر


مشخصات مدیر وبلاگ
 
جواد توکلی[23]
 

سنم کمه اما مگه بزرگی به سنه تا حالا چند تایی هم وبلاگ داشتم امید وارم خوشتون بیاد


لوگوی وبلاگ
 

عناوین یادداشتهای وبلاگ
خبر مایه
لینک‌های روزانه
 
صفحه‌های دیگر
دسته بندی موضوعی
 
صفحات اختصاصی
 
لوگوی دوستان
 
دوستان
 

ترجمه از وردپرس به پارسی بلاگ توسط تیم پارسی بلاگ